Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Politie zoekt K1-kampioen

04 JUN 2010

AMSTERDAM - De politie is zoekt sinds woensdag naar voormalig wereldkampioen vechtsport K1 Badr Hari. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een portier van een uitgaansgelegenheid.

Foto: Han Meijer

Zijn drie medeverdachten van 22 tot 47 jaar oud zijn woensdag gearresteerd, maar na verhoor weer vrijgelaten, meldt Het Parool. Zij lijken slechts bijrollen te hebben gespeeld bij het incident. Hari's advocaat beloofde volgens de politie dat Hari zich in de loop van woensdag zou melden, maar dat deed hij niet.

De 33-jarige portier van club Blinq portier kreeg in februari klappen nadat hij enkele personen weigerde vanwege kledingvoorschriften. Hij brak hierdoor zijn neus en een oogkas. De portier deed geen aangifte maar uit rechercheonderzoek komt Hari als hoofdverdachte naar voren. Tot nu toe is hij onvindbaar.

Hari raakte ook binnen de ring in opspraak. Hij werd twee jaar geleden tijdens de finale in de K1 Grand Prix (superzwaargewicht) tegen Remy Bonjasky gediskwalificeerd omdat hij zijn op de grond liggende tegenstander een trap na verkocht. Datzelfde gebeurde hem enkele weken geleden tegen Hesdey Gerges in de Amsterdam ArenA. Hari maakte daarop bekend zijn vechtcarriere even te onderbreken. In 2007 en 2008 hield de Marokkaan-Nederlander de wereldtitel K1 in het zwaargewicht (tot 100 kg).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.7 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%