Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

WK-ruzie Nijmeegse school loopt uit de hand

11 JUN 2010

NIJMEGEN - De schoolleiding van het Nijmeegse Canisius-college heeft vanmorgen politiehulp in moeten roepen om de WK-ruzie te beslechten. Leerlingen van de scholengemeenschap willen maandag voetbal kijken, maar de school wil dit niet omdat er een projectweek is gepland.

Het Canisius College in Nijmegen
Het Canisius College in Nijmegen
Foto: ANP

Zo'n 700 scholieren besloten daarom donderdag enkele uren te staken. Toen de leerlingen vrijdag opnieuw de schoolboeken dicht wilden klappen, besloot het Canisius de deuren af te sluiten en politie-assistentie in te roepen.

Vrijdag stonden er tijdens de pauzes, waarin de leerlingen niet naar buiten mochten, politieagenten buiten bij de hekken. Het Canisius College schrijft op haar website waarom dit nodig was. ''Omdat een aantal leerlingen van plan was om vrijdag wederom te staken en leerlingen van andere scholen in Nijmegen hadden aangegeven onze leerlingen daarbij te ondersteunen, hebben wij een aantal maatregelen genomen", aldus de verklaring.

"Via de intercom hebben wij onze leerlingen nogmaals laten weten waarom het helaas niet mogelijk is om tijdens het WK de eerste voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal te zien. Dat is geen onwil, het gaat gewoon niet. De inhoudelijke opbouw van de projecten en de betrokkenheid van organisaties en mensen van buiten school maakt dat het niet mogelijk is om het project de ene dag in te korten en de andere dag langer te maken. Omdat we wilden voorkomen dat grote groepen leerlingen van andere scholen zich op ons terrein en in onze school zouden verzamelen hebben wij met het oog op de zorg voor de veiligheid van onze leerlingen de deuren en poorten van school tijdelijk gesloten gehouden."

Een andere Nijmeegse school, de SSGN, had het voetbalkijken eerst ook verboden, maar is inmiddels overstag.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.3 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%