Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Oranje dames bont en blauw

15 JUN 2010 Joël Roerig

JOHANNESBURG - De ludieke actie van de oranje Bavaria-babes is uitgelopen op blauwe plekken en tranen. “Ze dreigden met een half jaar cel,” aldus Barbara Castelein, één van de babes.

Foto: ANP
Foto: Rene Bouwman

De drie Nederlandse en 33 Zuid-Afrikaanse meiden waren door het biermerk ingehuurd om sluikreclame te maken tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken, gisteren in Johannesburg. Na de wedstrijd werden de jonge vrouwen op hardhandige wijze door FIFA-stewards en politieagenten meegenomen en ondervraagd.

Vooral de Zuid-Afrikaanse dames waren gistermiddag na de wedstrijd hevig overstuur nadat gedreigd werd met een strafblad, wat in Zuid-Afrika een enorm nadeel is op de keiharde arbeidsmarkt. “Zij zijn uiteindelijk vrijgelaten,” aldus Castelein, die voor een Nederlands PR-bureau werkt dat de actie met Bavaria heeft uitgedokterd. “Sommige meiden waren hysterisch en iedereen had het ijskoud in die jurkjes.”

Politiewoordvoerder Vish Naidoo zegt dat de politie niets met de ondervraging te maken had, maar dat is volgens Castelein flauwekul. “Er waren op een gegeven moment vijf agenten bij en de politie heeft ons nata bene naar ons hotel gebracht. Het was allemaal best wel angstaanjagend.”

De 36 dames hadden zich verkleed als Deense fans en stripten na 20 minuten tot op hun oranje jurkje, dat een klein Bavaria-labeltje heeft en daarom verboden is – biermerk Budweiser is immerse en officiële FIFA-partner. Hoewel officials van de voetbalbond de dames probeerden weg te krijgen tijdens de tweede helft, maakten omstanders duidelijk dat dit niet zou worden gepikt. “Daarna werden we meegenomen voor verhoor. Ik schrok me echt dood. We deden dit voor de lol, maar het moet natuurlijk niet uit de hand lopen,” aldus Castelein.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.6 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%