Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Telegraafverslaggevers spreken Nederlander in cel

Joran: 'Ik ben erin geluisd'

21 JUN 2010 Bert Huisjes en John van den Heuvel

LIMA (Peru) - Joran van der Sloot zegt dat valse beloften van de Peruaanse politie hem tot het ondertekenen van een bekentenis hebben aangezet. De van moord verdachte Nederlander verklaarde dit gisteren tijdens een exclusief interview met De Telegraaf in de beruchte Castro Castro gevangenis in Lima.

„Ik was tijdens de verhoren ontzettend bang en in de war en wilde weg”, aldus Joran in de cellengang, waar hij samen met een Colombiaanse huurmoordenaar en een voor corruptie veroordeelde Peruaanse generaal verblijft. „Als je deze papieren ondertekent, word je uitgeleverd aan Nederland”, werd me steeds voorgehouden. „In mijn blinde paniek heb ik toen alles ondertekend, maar wist niet eens wat er stond.” Het gesprek vond plaats aan een tafeltje in het cellencomplex.

„Ik ben er in geluisd”, zegt Van der Sloot over de moord op Stephanie Flores. „Hoe dat allemaal precies is gegaan, zal ik later vertellen”, aldus Van der Sloot. De Nederlander vertelt verder dat er ’s nachts ratten via een toiletgat zijn cel in kruipen.

Zie voor het hele interview De Telegraaf

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
4.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 462.24
+ / - +0.64%