Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Medische behandeling mag in Benidorm

28 JUL 2010

BENIDORM - Nederlanders die verzekerd zijn bij Uvit kunnen vanaf eind september voor elke medische behandeling terecht in Benidorm. Het is in de eerste plaats bedoeld voor overwinteraars en vakantiegangers.

Foto: TLG

Ook kunnen patiënten vanuit Nederland worden 'ingevlogen'. Alle zorgkosten worden vergoed.Op 16 september sluit Uvit (waar de verzekeraars Univé, VGZ, IZA en Trias onder vallen) een contract met het particuliere ziekenhuis Hospital Clínica Benidorm. Het is de eerste samenwerking met een Spaans ziekenhuis.

Met dit initiatief springt de maatschappij in op klachten over administratieve rompslomp wanneer patiënten tijdens de vakantie in een ziekenhuis in het buitenland moeten worden opgenomen. "We hebben al contracten met ziekenhuizen in Duitsland en België afgesloten. Aangezien Benidorm 220.000 overwinteraars telt, was het een logische vervolgstap om ook in de Spaanse badplaats een contract af te sluiten met een ziekenhuis", aldus een zegsman.

Het ziekenhuis in Benidorm is gespecialiseerd in cardiologie, oncologie en orthopedie. In de kliniek zijn twintig Nederlandse artsen en medewerkers werkzaam.

'Vliegende patiënten' die via hun Nederlandse verzekeraar naar Benidorm zijn gebracht, kunnen na de operatie even bijkomen en genieten van het Spaanse zonnetje. Dat komt echter wel voor eigen rekening.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%