Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Zeilmeisje Laura vertrokken

04 AUG 2010

BROUWERSHAVEN - De 14-jarige Laura Dekker is woensdagochtend om negen uur vanuit Den Osse (Zeeland) vertrokken voor haar solozeiltocht rond de wereld. Veel belangstellenden varen op bootjes voor de Zeeuwse kust met haar mee.

Foto: REUTERS

Laura is samen met haar vader op weg naar Portugal. Tijdens die tocht worden de laatste dingen op haar boot Guppy getest en verbeterd. Als de boot zeewaardig is, wil Dekker zo snel mogelijk aan haar soloreis rond de wereld beginnen. Ze denkt over vier weken vanuit Portugal te beginnen. De eerste stop is de Canarische Eilanden, zo vertelde ze woensdag voor de verzamelde wereldpers in de jachthaven in Den Osse.

Op haar reis doet ze onder meer Panama aan, de Galapagos Eilanden, Frans-Polynesië en Australië. Van daaruit vertrekt ze met haar zeilboot weer huiswaarts, zo is het voornemen. De wereldreis als jongste solozeiler gaat wel gepaard met verschillende stops. „Misschien komt ze tussendoor zelfs wel even naar huis”, suggereerde een kennis.

Voor haar vertrek in Den Osse was veel belangstelling op het water. Talloze motorbootjes en schepen trokken even met haar op de haven uit. Laura zelf reageerde zeer opgelucht op haar vertrek. Ze wil zich nu volledig concentreren op de soloreis. De laatste testvaart is de trip naar Portugal die ze met haar vader onderneemt. „We willen er zeker van zijn dat alles goed is”, aldus Laura.

Haar woordvoerder noemde het vertrek naar de startplaats in Portugal de apotheose sinds Laura een jaar geleden openbaar maakte dat ze in haar eentje een wereldreis over het water gaat maken. Laura zal op de boot niet alleen zeilen, maar ze schrijft er ook een boek en doet ze haar huiswerk voor school, want het leren op haar zeilboot Guppy gaat gewoon door.

Een zogeheten walteam gaat haar op haar twee jaar durende reis begeleiden om onder meer de informatie over Laura op peil te houden. Over de hele wereld is er veel belangstelling voor het 14-jarige meisje. Alle nieuwsfeiten zijn volgens haar woordvoerder de komende tijd op haar website lauradekker.nl te volgen.

Uitgeverij De Alk en Heijnen in Alkmaar heeft de exclusieve rechten verworven voor het wereldwijd uitgeven van een boek over de wereldreis van de 14-jarige solozeilster Laura Dekker. Dat heeft de woordvoerder van de zeilster woensdag kort voor haar vertrek uit Nederland gezegd.

Volgens de zegsman is er al belangstelling voor het boek vanuit Engeland en Duitsland. Ook verwacht hij interesse vanuit de Verenigde Staten en Australië.

De woordvoerder zei ook dat film- en televisieproducent Eyeworks nog geen contract heeft afgesloten met Laura voor exclusieve beelden van haar wereldreis. Maandag liet topman Robert van den Bogaard van Eyeworks weten in onderhandeling te zijn met Laura, maar tot op heden is nog niets getekend.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.0 °C
WNW3
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%