Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Prins Carlos Hugo van Bourbon overleden

18 AUG 2010

DEN HAAG - Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme (80) is woensdagmorgen om acht uur overleden in Spanje. De voormalige echtgenoot van Irene leed al enige tijd aan prostaatkanker.

Foto: ANP

De prins lag al geruime tijd in een ziekenhuis in Barcelona, waar hij werd omringd door familie.

Het stoffelijk overschot van de prins wordt vanuit Spanje overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van paleis Noordeinde in Den Haag. Deze zal niet worden geopend voor het publiek. Wel wordt een condoleanceregister geopend via www.borboneparme.it

Het stoffelijk overschot zal vervolgens worden overgebracht naar Piacenza en Parma in Italië. De prins wordt daar bijgezet in de familiecrypte in de Steccatakerk in de Italiaanse plaats. Op een later tijdstip zal voor prins Carlos Hugo nog een herdenkingsdienst worden gehouden in Madrid.

Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme trouwde in 1964 met prinses Irene, de tweede dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. Het echtpaar ging in 1981 scheiden. Carlos Hugo en Irene hebben samen vier kinderen.

Hun zoon, prins Carlos, maakte deze week al bekend zijn huwelijk met Annemarie Gualthérie van Weezel uit te stellen wegens de gezondheidstoestand van zijn vader. De twee zouden op zaterdag 28 augustus in het huwelijk treden. Op de website van de familie werd kortgeleden al vermeld dat het leven van de 80-jarige prins „in Gods handen” lag.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.7 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%