Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Huwelijk prins Carlos uitgesteld

17 AUG 2010

DEN HAAG - Prins Carlos en Annemarie Gualthérie van Weezel hebben besloten hun voorgenomen huwelijk op zaterdag 28 augustus uit te stellen. Dat hebben ze gedaan vanwege de gezondheidssituatie van de vader van de aanstaande bruidegom, prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme. Die is zeer kritiek, liet de familie dinsdag weten.

Foto: TLG

De wens van de vader van prins Carlos is dat het huwelijk in ieder geval dit jaar nog zal plaatsvinden. Prins Carlos is de oudste zoon van prinses Irene en prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme. De voormalige echtgenoot van Irene lijdt al enige tijd aan prostaatkanker. Op de website van de familie werd kortgeleden vermeld dat zijn leven „in Gods handen” ligt.

Carlos (40) en Annemarie (32) zijn half juni al voor de wet getrouwd in Wijk bij Duurstede. Eind deze maand zou de kerkelijke inzegening plaatsvinden in Brussel, in aanwezigheid van vele gasten.

Annemarie Gualthérie van Weezel werkt als parlementair redacteur voor de NOS in Den Haag. Prins Carlos is onder meer directeur van de Stichting voor Innovatie en Duurzaamheid. Carlos en Annemarie kennen elkaar al bijna vier jaar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.7 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%