Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Feiz Muhammad: 'Onthoofd hem'

Haatprediker roept op tot doden Wilders

03 SEP 2010 Bart Olmer

AMSTERDAM - Nederlandse moslimradicalen zijn opgeroepen om Geert Wilders te onthoofden. De oproep komt van de Australische haatprediker Feiz Muhammad (40), die door geheime diensten wereldwijd wordt bestempeld als een van de belangrijkste jihad-ideologen, een grote inspirator voor Westerse, jonge moslimradicalen.

Please Wait ...
loading media player ...

Video: Iman bedreigt Wilders

Geert Wilders.
Geert Wilders.
Foto: ANP

Geluidsopnamen van deze oproep zijn in bezit van De Telegraaf en de Nederlandse geheime dienst AIVD. De oproep deed Feiz tijdens een toespraak op een afgeschermde website van jihadisten, naar aanleiding van vragen van Nederlandse radicalen: "We zien de duivelse vuiligheid van mensen als die vuile Nederlandse politicus. Eenieder die onze leer bespot, lacht om de islam en die verlaagt, moet de dood in, onthoofd hem, hak zijn hoofd eraf."

Wilders geschokt

De geluidsopname is te beluisteren op de website van De Telegraaf. De PVV-leider is gisteren door De Telegraaf uitvoerig op de hoogte gebracht van de kwestie. Wilders zegt geschokt te zijn en heeft gisteravond overleg gevoerd met Erik Akerboom, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). "Ik wil met spoed weten waarom de NCTB en de AIVD mij hierover nooit hebben ingelicht."

Al-Qaeda

Feiz Muhammad wordt binnen inlichtingenkringen in een adem genoemd met beruchte spirituele jihadleiders als de Amerikaans-Jemenitische moslimprediker Anwar al-Awlaki, een belangrijke rekruteur voor Al-Qaeda, die gezien wordt als de inspirator achter de mislukte aanslag met een vliegtuig boven Detroit. Volgens Ronald Sandee, ex-medewerker van de MIVD en directeur van een Amerikaanse antiterreurorganisatie "moet de oproep tot moord op Wilders uitermate serieus worden genomen".

Lees meer in De Telegraaf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%