Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Beelden zeilmeisje Laura per keer verkocht

05 SEP 2010

HILVERSUM - De beelden van zeilmeisje Laura Dekker worden in Nederland niet aan één exclusieve partij verkocht. Dat heeft directeur Marijke Schaaphok van het bedrijf MasMedia, dat de reis van het zeilmeisje vastlegt, zondag laten weten.

Het programma Life4You zendt zondagavond op televisie de eerste beelden van Dekker uit sinds haar vertrek uit Portugal. „Als we afspraken maken met één exclusieve partij, vraagt dat op veel fronten een flinke investering van die partij”, legt Schaaphok uit. „Bovendien zijn er heel veel aanvragen voor materiaal van Laura. We willen per keer bekijken welk programma of welke zender we het beste kunnen bedienen met het materiaal.”

Talpa, die de beelden van Laura op de internationale markt exploiteert, laat zondag weten nog geen concrete contracten hierover te hebben afgesloten met buitenlandse partijen. MasMedia werkt op dit moment aan een documentaire over het zeilmeisje, die het bedrijf begin oktober op de internationale markt wil gaan aanbieden. Hierin wordt vooral de aanloop naar haar recordpoging verteld.

Zeilmeisje Laura bivakkeert sinds eind augustus op de Canarische Eilanden. Hier wacht zij tot het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan voorbij is. Dit zal ongeveer twee maanden duren. Het meisje besteedt deze periode volgens haar woordvoerder vooral aan haar schoolwerk. Op haar weblog verhaalt ze vooral over de vele zeiltochtjes die ze op de archipel maakt.

De bedoeling is dat de komende maand camera's op haar boot Guppy worden geïnstalleerd die haar hele reis gaan registreren.

Dekker wil graag de jongste zeiler ooit worden die onafgebroken rond de wereld zeilt. Het record waar de puber op jaagt staat nu op naam van de Australische Jessica Watson, die haar soloreis een paar dagen voor haar zeventiende verjaardag afrondde. Laura Dekker wordt 17 op 20 september 2012.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.0 °C
WNW3
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%