Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

PvdA op oorlogspad

10 SEP 2010 Paul Jansen en Wouter de Winther

De PvdA gaat op oorlogspad. De partij van Job Cohen legt zich neer bij een oppositierol en zal de komende jaren alles op alles zetten om een massale opstand tegen een verwachte coalitie van VVD, CDA en PVV te organiseren.

Dat blijkt uit het geheime strategisch plan van de sociaaldemocraten, dat in het bezit is van De Telegraaf en rechts van deze pagina is te lezen. In het stuk, getiteld 'De oppositiestrategie', staat dat de PvdA nu alle kaarten zet op het bestrijden van wat men consequent 'het kabinet-Wilders' zal gaan noemen. "Het is aan ons om voortdurend de spanningen in deze coalitie bloot te leggen en het kabinet zo in de problemen te brengen", staat in het memo dat als handleiding moet gaan gelden voor de PvdA-Tweede Kamerfractie.

Vechtlust

Het document, dat vorige week is besproken op een besloten fractiebijeenkomst in het Limburgse Vaals, beschrijft ook hoe de partij het land wil mobiliseren tegen een rechts kabinet. Volgens de PvdA willen kiezers 'vechtlust' zien.

"Het rechtse afbraakbeleid gaat de komende jaren veel maatschappelijk verzet op de been brengen. Oppositie voeren we daarom niet in een Haags isolement, maar in nauwe samenwerking met de sociale beweging, de milieubeweging, ouderen en jongerenorganisaties etc. Die samenwerking zoeken we steeds actief op."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%