Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Opstelten: vastberadenheid om eruit te komen

13 SEP 2010

DEN HAAG - VVD, PVV en CDA hebben „de vastberadenheid om eruit te komen”. Dat zei informateur Ivo Opstelten maandag nadat hij de fractievoorzitters van VVD, PVV en CDA opnieuw had gesproken aan het begin van hun nieuwe ronde onderhandelingen over een minderheidskabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV.

„We gaan de draad weer oppakken waar we hem ongeveer tien dagen geleden hebben laten vallen”, zei Opstelten. „We gaan het zo snel mogelijk doen als het zorgvuldig kan. Niet het halen van een deadline, maar het sluiten van twee goede akkoorden is het doel.”

Volgens Opstelten geldt nog steeds wat hij op 27 augustus al zei: de onderhandelingen zijn een eind op streek, maar er zijn nog de nodige hobbels te nemen. „Niets is beslist voordat over alles overeenstemming is. Het is klaar als het klaar is.” En: „gunt u ons, gunt u mij de tijd. Er is vertrouwen, de sfeer is goed, maar we hebben er de tijd voor nodig.”

De kanttekeningen van oud-informatuer Herman Tjeenk Willink dat bijvoorbeeld de opstelling tegenover Europa nog aandacht behoeft in de onderhandelingen, neemt Opstelten de komende tijd mee. „Dat was ik niet vergeten. Maar ik was er nog niet aan toegekomen.” Opstelten denkt niet dat de onderhandelingen voor Prinsjesdag zullen zijn afgerond. „Ik kan niets uitsluiten, maar het lijkt me niet waarschijnlijk.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.49
+ / - -0.03%