Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Boeing Dreamliner komt naar Schiphol

29 OKT 2010

SCHIPHOL - De Boeing 787 Dreamliner komt op 5 november naar Schiphol. Het nieuwste toestel van Boeing is bezig met een reeks testvluchten. De Dreamliner vliegt eerst vanuit de VS naar Parijs om op 5 november in Amsterdam te landen. Een dag later vertrekt de kist weer.

Dat hebben verschillende betrouwbare bronnen rondom Schiphol tegenover het ANP bevestigd. Een woordvoerder van Boeing liet weten dat het bedrijf niets zegt over aanstaande testvluchten.

De Dreamliner zou eigenlijk allang moeten rondvliegen, maar Boeing kreeg keer op keer te maken met tegenslagen tijdens de productie. De oplevering van het toestel is al vijf keer vertraagd; de eerste testvlucht werd zes keer uitgesteld. Gebrek aan onderdelen, problemen bij het ontwerp en een staking in de fabriek van Boeing lagen daaraan ten grondslag.

Nu zet Boeing in op de eerste leveringen in het eerste kwartaal van 2011. Het toestel kwam een keer eerder naar Europa. Dat was ter gelegenheid van de luchtvaartshow in het Britse Farnborough, medio juli. De Dreamliner is gemaakt van lichtgewicht materialen waardoor die minder brandstof verbruikt.

Nederlandse vliegtuigspotters worden verwend dit jaar. In juli kwam de A380 van Airbus al even naar Schiphol. Die bracht honderden mensen op de been. De A380 is het grootste passagierstoestel ter wereld. De Dreamliner van Boeing is een stuk kleiner en lichter.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
26.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%