Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

PVV wil in Limburg meebesturen

10 DEC 2010

ROERMOND - De PVV wil in Limburg na de komende verkiezingen voor het Limburgs parlement (Provinciale Staten) een gedeputeerde leveren. Dat zei PVV-leider Geert Wilders vrijdag in Roermond tijdens de presentatie van vijf Limburgse kandidaten voor de Statenverkiezingen.

Voor de Limburgse verkiezingen hebben zich twintig PVV'ers kandidaat gesteld. Volgens Wilders zijn die goed gescreend en heeft hij geleerd van de problemen rond het verleden van enkele PVV'ers in de Tweede Kamer. Wilders liet verder weten in alle provincies mee te doen met zeker tien tot vijftien kandidaten. „CDA, VVD en PVV moeten ook in de Eerste Kamer een meerderheid halen”, zei Wilders.

Lijsttrekker in Limburg wordt Laurence Stassen (39) uit Echt, lid van de PVV-fractie in het Europees parlement. Stassen is oud-presentatrice van TV Limburg. Zij voert een lijst aan die met het thema „Limburg telt mee, stem PVV” de Staten wil veroveren.

Stassen haalde in Roermond uit naar het Limburgse politieke establishment: „Limburg wordt al vele jaren bestuurd door dezelfde regentenkliek, verzand in vriendjespolitiek en handjeklap”, zei ze. „Dit is een ongezonde situatie; het wordt tijd dat het roer omgaat.”

Tweede op de Limburgse lijst is Roland van Vliet (41) uit Nederweert, die vrijdag al gelijk aankondigde kandidaat te zijn om gedeputeerde te worden. Van Vliet zit nu voor de PVV in de Tweede Kamer en is woordvoerder financiën. Hij geeft zijn Kamerlidmaatschap op als hij inderdaad gedeputeerde wordt, zei hij.

Verder stelde Wilders nog judoleraar Cor Bosman uit Roermond, gepensioneerd huisarts Theo Krebber uit Maastricht en gepensioneerd ICT-manager Harm Uringa uit Bunde voor als kandidaat.

„De PVV gaat in Limburg geschiedenis schrijven”, voorspelde Wilders. „Voor de PVV is Limburg het hartland.”

„Niet voor moskeeën, maar voor carnaval!”, was een andere leus van Wilders. Hij wil dat de provincie minder subsidies steekt in „linkse hobby's zoals 'klimaatzwendel', ontwikkelingshulp en multicultiprojecten”. Hij zei verder onder meer een harde aanpak van drugstoerisme en criminaliteit, meer aandacht voor de vergrijzing, een verbod op het dragen van een hoofddoekje in de Staten en sluiting van islamitische scholen na te streven.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
8.1 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 461.84
+ / - +0.55%