Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Badr Hari kocht portier om

20 DEC 2010

AMSTERDAM - Badr Hari heeft de zwaar toegetakelde portier van club Blinq op het Amsterdamse Leidseplein omgekocht. De K1-vechter betaalde de man 5.000 euro en deze trok daarop zijn beschuldigingen aan het adres van Hari in.

Foto: Han Meijer

Dat meldt het Parool maandag. Hari heeft na zijn arrestatie bekend dat hij de 33-jarige portier heeft betaald. Volgens de vechter had de man via tussenpersonen om 15.000 euro gevraagd. Hari gaf hem daarop een derde van dat bedrag om diens aantijgingen in te trekken.

De portier had Hari en drie vrienden de toegang geweigerd in de club. Hij werd daarop zo hard geschopt en geslagen dat hij een kaak brak en artsen een plaat in zijn gezicht moesten zetten. Nadat hij het geld had gekregen, verscheen de portier op de stadszender AT5 om te vertellen dat Hari hem niet in elkaar had geslagen.

De advocaat van de kickbokser, Benedicte Ficq, bevestigt in de krant dat zijn cliënt geld aan de portier heeft betaald, maar wil de term 'zwijggeld' niet in de mond nemen. "Het zou zwijggeld zijn als die portier was gevraagd te stoppen met de waarheid vertellen. Daar is absoluut geen sprake van. Die portier bleef maar roddelen en kletsen dat Hari hem in elkaar had geslagen, wat niet waar is. Daarvan ondervond Hari veel schade in zijn carrière. Daarom dacht mijn cliënt er goed aan te doen te betalen."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - 0.0%