Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Maak islamitische staat van Nederland'

22 DEC 2010

AMSTERDAM - De extremistische groepering Sharia4Holland roept moslims op ten strijde te trekken om van Nederland een islamitische staat te maken. De AIVD en NCTb vinden het te vroeg om in te grijpen, maar houden 'de vinger aan de pols'.

Sharia4Holland, een afsplitsing van Sharia4Belgium, zou sinds kort actief zijn in de Nederlandse samenleving, meldt Trouw. De extremisten zijn voor invoering van de sharia, de streng islamitische wetgeving. Het is de bedoeling dat de leden binnenkort de straat op gaan om leden te ronselen.

De AIVD en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding bevestigen op de hoogte te zijn van de activiteiten van de groep, maar vinden het nog te vroeg om in te grijpen, meldt Trouw. "We constateren nog geen strafbare feiten”, zegt woordvoerder Edmond Messchaert. "Dit was al aangekondigd door Shariah4Belgium", reageert woordvoerdeer Edmond Messchaert in Trouw.

De organisatie is een afsplitsing van Shariah4Belgium, een extremistisch netwerk dat het afgelopen jaar enkele keren voor onrust zorgde. In België wordt de dreiging van de groepering uiterst serieus genomen.

Op internet profileert Shariah4Holland zich als een ’groep jongeren uit Nederland’ die bereid is ’te vechten voor de wetgeving van Allah’. Ook schrijven ze pas te stoppen ’tot de dood ons zal inhalen of de vlag van shariah zal waaien boven het Koninklijke Huis in Den Haag’.

Het laatste nieuws van De Telegraaf is nu ook te volgen via Facebook

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 518.73
+ / - -0.36%