Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Britse historicus en Hirsi Ali verliefd

07 FEB 2010

De Britse professor, auteur en televisiepresentator Naill Ferguson verlaat zijn vrouw na zestien jaar omdat hij verliefd is geworden op Ayaan Hirsi Ali.

Ayaan Hirsi Ali en Niall Ferguson in India
Ayaan Hirsi Ali en Niall Ferguson in India
Foto: AFP

Het is niet de eerste keer dat de 45-jarige Ferguson, vader van drie kinderen, een buitenechtelijke relatie heeft, schrijven Britse media. Hij zou zijn vrouw in vijf jaar tijd al acht keer hebben bedrogen. Ditmaal komt er wel een scheiding van. De Britten verwachten een heus mediaspektakel. Ferguson en zijn vrouw hebben beide een hechte connectie met de conservatieve partij, die niets moet hebben van scheidingen.

De Britse krant Daily Mail schrijft uitvoerig over de liefdesrelatie tussen de professor en 'de 40-jarige van oorsprong Somalische feministe, die tegenwoordig onder beveiliging in Amerika woont'.

Hirsi Ali en Ferguson zagen elkaar voor de eerste keer op een feestje van Time magazine in New York in mei vorig jaar. Ferguson, die met zijn boeken, televisieprogramma's en financiële hedgefondsen een geschat vermogen heeft van vijf miljoen Britse pond per jaar, zou sindsdien samen zijn met de Nederlandse. De twee zijn de laatste maanden 'veelvuldig' met elkaar gezien. De laatste keer was twee weken geleden, tijdens het Literatuurfestival in India. Hirsi Ali vloog daar, vanwege bedreigingen door moslimfundamentalisten, in het geheim naartoe. Het stel is toen zoenend gefotografeerd. Een vriend noemt zijn flirtende gedrag "totaal niet passen bij een professor".

Hirsi Ali wordt door Britten omschreven als 'flamboyant'. Ze maakte indruk met haar kobaltblauwe cocktailjurkje op het feest van Time magazine. Niet alleen zij staat in het blad als een van honderd's meest invloedrijke personen ter wereld, ook haar nieuwe liefde staat op de lijst.

Een vriendin van Hirsi Ali, die haar al jaren kent, zegt dat ze haar vriendin nog nooit eerder met een vriend heeft gezien. "Ze is prachtig maar met een fatwa is het lastig om aan een man te komen.' Hirsi Ali werkt en woont momenteel in Amerika omdat ze in Nederland geen beveiliging meer kon krijgen.

Susan Douglas, journalist en de vrouw van Ferguson, zou de nieuwe liefde van haar man meermalen hebben ontmoet. Een vriendin van haar zegt "God mag weten hoe Ayaan denkt haar feministische houding te kunnen volhouden met Nail".

Zowel Ferguson, Douglas en Hirsi Ali wilden geen commentaar geven.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.9 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - +0.11%