Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Station Den Bosch vrijgegeven

09 FEB 2010

DEN BOSCH - UPDATE: 15:11 De politie heeft het station in Den Bosch weer vrijgegeven voor NS-personeel en het publiek. Dat liet een woordvoerder weten. Het station was sinds dinsdagmorgen vanaf een uur of acht afgesloten omdat er in een trein een explosief zou liggen. De trein is onderzocht door bomexperts, maar er is niets gevonden

Please Wait ...
loading media player ...

'Mensen begonnen te huilen'

Station Den Bosch op 9 februari
Station Den Bosch op 9 februari
Foto: twitter/wim pelgrim

De NS hoopt dat voor de avondspits dinsdag de treinen bij Den Bosch weer volgens het spoorboekje rijden. Rond half was het treinverkeer weer op gang gekomen.

„Het kan zijn dat er hier en daar nog treinen uitvallen. Maar we denken voor de avondspits weer volgens het boekje te rijden,” aldus een zegsman van de NS.

Treinreizigers waarschuwden NS-medewerkers toen ze een verwarde man in een lange witte jurk met een groene jas zagen die zei dat in de trein een explosief zou afgaan. Hij zou toespelingen hebben gemaakt op de aanslagen op 11 september 2001 in New York en Washington. Daarop werd het treinverkeer stilgelegd en het station ontruimd. Het is nog niet bekend wanneer de treinenloop weer op gang komt.

De politie zeg dat het onderzoek op het station zorgvuldig is gebeurd en daarom lang duurde omdat er „serieuze signalen” waren. Ook wilde de politie uitsluiten dat de man al eerder iets had achtergelaten op het station. Bovendien had de man zelf geroepen dat hij iets bijzonders bij zich droeg. De politie wil niet zeggen hoe oud de man is. Hij zit vast en wordt uitgebreid verhoord. De politie gaat uit van een eenmansactie. Hij is opgestapt in Breda.

De politie en burgemeester Ton Rombouts geven geen persconferentie omdat ze „de zaak niet groter willen maken dan hij is en niet anderen op verkeerde ideeën willen brengen”, zei een politiewoordvoerder.

Bekijk hier een video van de ontruiming.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
Weet u meer?
11.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%