Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Joran bekent weer

23 FEB 2010 Bert Huisjes

UPDATE 15:00 uur: Joran van der Sloot heeft afgelopen maanden in alle stilte weer een compleet andere bekentenis afgelegd over zijn aandeel in de verdwijningszaak van de Amerikaanse Natalee Holloway.

Dat bevestigt de hoofdofficier van justitie op Aruba, mr. Peter Blanken. Van der Sloot lijkt met het verhaal een offensief te hebben ingezet om zichzelf voor eens en altijd als een ongeloofwaardig en labiel persoon af te schilderen. Hij vreest nog steeds vervolging. Van der Sloot deed zijn nieuwe bekentenis voor de camera's van RTL. Deze week staat opnieuw een interview met hem gepland, ditmaal in Frankfurt. De makers verkeren vermoedelijk in de hoop dat hij door de dood van zijn vader 'open kaart' zal spelen en komt met nadere details.

RTL 5 zal komende zondag primetime het exclusieve materiaal uitzenden. Programmadirecteur Remko van Westerloo: “Het interview is ons vorig jaar aangeboden. Onze eerste reactie was sceptisch. Wel vonden wij dat het interview aanleiding gaf tot grondig onderzoek. Wij hebben met verschillende experts gesproken en met de nodige critici. Daar is een opzienbarende special uit voortgekomen die wij zondag uitzenden en waar de kijker zelf een oordeel over mag vormen.”

Uitvaart

Van der Sloot is sinds kort weer in ons land. Hij was in elk geval vorige week aanwezig bij de uitvaart van zijn vader, die op Aruba aan een hartstilstand bezweek tijdens een potje tennis. De Arubaanse ex-rechter Paul van der Sloot werd gecremeerd in Arnhem.

Joran stelt in zijn nieuwe lezing, dat het lichaam van Holloway nooit in zee is gedumpt, zoals hij eerder verklaarde tijdens een undercoveroperatie van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Het lijk van het meisje zou nu zijn 'verstopt' in een moeras op Aruba.

Volgens hoofdofficier Blanken is deze nieuwe bekentenis aanleiding geweest voor hernieuwd onderzoek. "Maar al snel werd duidelijk dat deze verklaring van leugens en fantasie aan elkaar hangt. Tijdstippen kloppen niet, genoemde getuigen ontkennen." Als hij echt de waarheid wilde vertellen, had Joran de precieze plek genoemd, meent Blanken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%