Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Des Bouvrie gearresteerd

10 MRT 2010 Bart Mos

NAARDEN - Interieurontwerper Jan des Bouvrie is gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid in een fraudezaak. Hij zou volgens justitie een rol spelen bij een miljoenenfraude in de vastgoedsector.

Jan des Bouvrie
Jan des Bouvrie
Foto: AB BLAUW

Dit melden meerdere betrouwbare bronnen aan De Telegraaf. De bekende ontwerper (67) werd gisteren aangehouden door rechercheurs van de fiscale opsporingsdienst FIOD-ECD. Ook vond een doorzoeking plaats in zijn kapitale villa aan de Meentweg in Naarden. Gisteravond laat zat Des Bouvrie nog in hechtenis.

De arrestatie van Des Bouvrie hangt volgens ingewijden samen met een onderzoek naar belastingfraude in de provincie Utrecht. Hierbij werd de fiscus voor ten minste 1,5 miljoen euro opgelicht. Vorige week werden in hetzelfde onderzoek al twee verdachten aangehouden. De zaak draait om de bouw van privéwoningen en bedrijfspanden, waarbij de rekening werd betaald door de belastingbetaler.

Het functioneel parket, een onderdeel van justitie dat zich bezighoudt met opsporing van grote fraudezaken, wilde geen commentaar geven op de arrestatie van Des Bouvrie. Zijn echtgenote Monique was gisteravond niet bereikbaar.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
Weet u meer?