Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Ombudsman: Overheid moet brieven accepteren

22 APR 2010

DEN HAAG - De overheid moet een brief altijd in ontvangst nemen, ook al is die van een actiegroep. Dat zei Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer donderdag in de Tweede Kamer.

Staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken verklaarde dinsdag nog dat gemeenten en hun ambtenaren niet moeten ingaan op de verklaring van een actiegroep, die sommige aanvragers van een paspoort aan hen voorleggen. Genoemde burgers willen dat de gemeenteambtenaren met ondertekening van de verklaring garanderen dat er veilig wordt omgesprongen met de vingerafdrukken die moeten worden afgegeven om een nieuw paspoort te verwerven. Volgens de bewindsvrouw kan van een ambtenaar niet worden gevraagd dat hij of zij zoiets tekent. Maar het schrijven moet wel worden aangepakt, aldus Brenninkmeijer. „Er is recht tot petitie.”

De ombudsman liet merken dat hij hoopt dat er niet op zijn kantoor wordt bezuinigd. Het is er nu al zo druk, zei hij. „Gewoon eng.” Dat ko'mt doordat steeds meer mensen de ombudsman weten te vinden. „Zelfs daklozen.” Daar staat tegenover dat veel diensten veel beter zijn geworden en er minder te klagen valt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%