Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Universiteit Maastricht te 'Duits'

11 MEI 2010

MAASTRICHT - Duitse en Nederlandse studenten mengen onderling niet en dat geeft problemen op de Universiteit van Maastricht. Een oplossing zou het spreken van Engels binnen en buiten de universiteit moeten zijn.

Een derde van de studenten op de universiteit is Duits. „Omdat deze groep nauwelijks contacten onderhoudt met de Nederlandse studenten, heeft dat invloed op het onderwijs”, meldt de huiskrant Observant van de universiteit.

Een projectgroep van de universiteitsraad is volgens Observant tot de conclusie gekomen dat er sprake is van segregatie, maar de universiteit zelf bevestigt dit nog niet. Dat Nederlandse en Duitse studenten nauwelijks mengen heeft invloed op het ’probleemgestuurd’ onderwijs waarbij studenten intensief met elkaar in groepen moeten samenwerken.

Studenten die noch Nederlands, noch Duits spreken voelen zich vaak buitengesloten. In en rondom de universiteit wordt vaak óf Duits óf Nederlands gesproken, waardoor studenten die deze talen niet spreken zich buitengesloten voelen.Een oplossing zou kunnen zijn om meer Engels te gaan spreken als voertaal.

Andere buitenlandse studenten klagen dat Maastricht zichzelf als internationale universiteit profileert, maar uiteindelijk een Duits bastion blijkt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.5 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%