Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Afriqiyah: 62 Nederlanders aan boord

12 MEI 2010

TRIPOLI - De Libische luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways heeft woensdag bevestigd dat er 62 Nederlanders aan boord waren van het eerder op de dag bij Tripoli verongelukte toestel. Een topman van de maatschappij, Saleh Ali Saleh, zei dat naast de 62 Nederlanders ook dertien Libiërs, twee Duitsers, een Filipijn en een Zimbabwaan aan boord waren. Saleh zei nog geen volledige lijst van de passagiers te hebben. Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken meldde woensdavond dat een Belg in het vliegtuig zat.

Foto: AFP

Het Belgische slachtoffer is een man. Zijn familie is inmiddels op de hoogte gesteld. Buitenlandse Zaken sluit meer Belgische slachtoffers niet uit.

Volgens Zuid-Afrikaanse media zijn er zeker vier Zuid-Afrikanen omgekomen.De website van de krant Mail and Guardian berichten dit op gezag van bronnen bij het Zuid-Afrikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Onder de Zuid-Afrikaanse slachtoffers is een broer van een parlementslid.

In Dublin heeft de Ierse regering woensdagavond de dood van een Ierse vrouw gemeld. Een 32-jarige Française zou ook tot de slachtoffers behoren. Een topman van Afriqiyah zei dat naast 62 Nederlanders ook dertien Libiërs, twee Duitsers, een Filipijn en een Zimbabwaan aan boord waren. Alle elf bemanningsleden waren Libiërs.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
26.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%