Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Van Woerkom schoffeert Marokkanen

20 MEI 2010

NIEUWEGEIN - Guido van Woerkom heeft voor een rel gezorgd

Foto: Dijkstra

De directeur van de ANWB liet zich ontvallen dat hij liever niet heeft dat zijn vrouw een taxi neemt omdat de kans bestaat dat de chauffeur een Marokkaan is. Van Woerkom deed deze uitspraak tijdens een lezing voor voornamelijk wagenparkbeheerders. Zij reageerden ontstemd. In eerste instantie dacht men aan een grap en dat Van Woerkom er verder op in zou gaan. Dat gebeurde echter niet.

Van Woerkom gaf in zijn toespraak een voorbeeld over de prijs voor mobiliteit. Hij stelde dat zijn vrouw maar vierduizend kilometer per jaar rijdt en dat zij dus minder zou moeten betalen dan iemand die honderdduizend kilometer per jaar rijdt. Vanuit de zaal deed iemand de suggestie dat zij in dat geval beter de taxi kan nemen. Daarop antwoordde Van Woerkom dat hij dat liever niet had, want de chauffeur zou wel eens een Marokkaan kunnen zijn.

Van Woerkom heeft later spijt betuigd. Hij stelde slechts de verschillen in kwaliteit binnen de taxibranche aan de orde te hebben willen stellen en niet mensen uit andere culturen beledigen.

Volg de vernieuwde Twitterfeed van De Telegraaf met altijd het laatste nieuws.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.5 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%