Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Inboedel Pim Fortuyn onder de hamer

27 JUN 2009

NIJMEGEN - Veilinghuis Hessink's in Nijmegen veilt zaterdag de inboedel van Pim Fortuyn. De afgelopen twee weken bezochten honderd tot vierhonderd mensen per dag de speciale kijkdagen en bekeken meer dan vijfduizend mensen de catalogus met 887 items via de website. Zaterdag wordt de inboedel vertrek per vertrek geveild, aldus een medewerker van Veilinghuis Hessink's. „Het zal een lange dag worden, want er komen veel mensen op af die niet vaak op een veiling komen. Dat houdt natuurlijk nogal op”, zegt hij.

Het Nijmeegse veilinghuis bouwde alle kamers van het 'Palazzo di Pietro' exact na. De inhoud van de kamers verschilt van meubels tot boeken en curiosa tot de laatst gerookte sigaret van Fortuyn. Hoeveel mensen op de veiling af zullen komen, weet het veilinghuis niet. Ook over de opbrengst doet ze geen schattingen.

Vrijdag probeerde de Stichting Beeld van Pim middels een kort geding de verkoop van de inboedel nog tegen te gaan. De club wil de meubels, schilderijen en andere persoonlijke eigendommen van Fortuyn bijeen houden en tot cultureel erfgoed verheffen. De rechter bepaalde dat de stichting niet-ontvankelijk is.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
26.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%