Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kaaiman gedumpt op strand

03 JUL 2009 Timoteus Waarsenburg

SCHEVENINGEN - De vondst van een dode brilkaaiman op het strand van Scheveningen, gisterochtend in alle vroegte, is de hele dag hét gesprek geweest in de overvolle badplaats.

Daarbij draaide alles om die ene vraag: wat doet een kaaiman op het strand?

Volgens Lenny Guijt, eigenaar van strandtent Boonoonoonoos, werd het bijna een meter lange dier pal voor haar zaak gevonden door een vrouw die daar elke ochtend mediteert. "Je kijkt toch wel even vreemd op als je naar de waterkant loopt en je ziet daar plotseling een kaaiman liggen", aldus Guijt, die het dier zelf overigens niet heeft gezien.

Haar keukenhulp Saleh zag het dode reptiel wel, al kostte het hem de nodige moeite om zijn collega's daarvan te overtuigen. Een kaaiman op het strand, geen paarse opblaasbare, maar een échte.

"Wij lachten er aanvankelijk een beetje om", zeggen zijn collega's Serder en Ridvan uit de keuken. "Totdat we twee agenten met dat beest zagen sjouwen."

De politie vermoedt dat het dode beest 's nachts op het strand gedumpt is. "Maar we zijn wel erg benieuwd wat iemand bezielt om dat te doen en van wie deze kaaiman is geweest."

Volgens een medewerker van reptielendierentuin Serpo in Delft zal daar lastig achter te komen zijn omdat brilkaaimannen relatief eenvoudig te verkrijgen zijn in dierenwinkels.

Hoe de kaaiman is overleden, valt nog niet te zeggen.

"Maar deze kaaiman, die een paar jaar oud moet zijn, ziet er in elk geval goed doorvoed uit", aldus de Serpo-medewerker.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%