Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

KHN: rookverbod wankelt

03 JUL 2009

WOERDEN - „Door deze uitspraak zie je dat het rookverbod wankelt”, zei een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland vrijdag naar aanleiding van de uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden dat de eigenaren van café De Kachel vrijsprak van het overtreden van het rookverbod.

Minister Ab Klink.
Minister Ab Klink.
Foto: DIJKSTRA BV

„Nu is het echt aan minister Ab Klink (Volksgezondheid) om duidelijkheid te verschaffen en de wetgeving aan te passen.”

De brancheorganisatie voor de horeca ziet de uitspraak „als een flinke steun in de rug” voor horecaondernemers zonder personeel.

De Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro), die voorlichting geeft over de risico's van roken en meeroken, is het daar uiteraard niet mee eens. Wel vindt de Stivoro dat de uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden tot onduidelijkheid leidt. Daarom dienen het ministerie van Volksgezondheid en de Tweede Kamer de wet te repareren, zei directeur Lies van Gennip van Stivoro vrijdag.

Roken in horecagelegenheden zonder personeel is toegestaan volgens het hof omdat nergens in de wet staat dat roken in horecagelegenheden niet mag.

Van Gennip: „De horeca is rookvrij geworden omdat roken schadelijk is voor personeel en bezoekers. De wet is blijkbaar niet goed geformuleerd en moet daarom worden gerepareerd.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%