Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Levendige bar

08 JUL 2009

ENSCHEDE - Als bezoekers van een café in de binnenstad van Enschede te diep in het glaasje kijken en ineens allemaal beestjes zien, hoeft dat niet per se aan de alcohol te liggen. Studenten van de Universiteit Twente hebben het Media Art Café Berlijn namelijk omgetoverd tot één grote onderwaterwereld.

Klanten hoeven zich zodoende niet meer te vervelen als zij op hun drankje wachten. Met behulp van ingenieuze technieken wordt een interactieve onderwaterwereld op de bar geprojecteerd. Als iemand zijn glas neerzet, verschijnt bijvoorbeeld op die plek een kleurrijk koraalrif, dat op zijn beurt allerlei onderwaterleven aantrekt. Met hun handen kunnen de bargasten die onderwaterwereld verlevendigen of juist verstoren. Een gezond ecosysteem trekt meer leven aan en ziet er fraaier uit, terwijl het leven op een verwaarloosd gedeelte van de bar langzaam afsterft en verdwijnt.

,,We hopen onder meer dat mensen aan de bar door dit systeem met elkaar in contact komen door uit te lokken dat ze zich met elkaars deel van de bar bemoeien”, aldus student Michel Jansen. Anemone werd ontwikkeld door zes studenten van de opleiding Human Media Interaction van de UT.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
N2
Beurs AEX
AEX 521.65
+ / - -0.11%