Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Probleemjongeren helpen op kermis

28 JUL 2009

ROTTERDAM - Rotterdamse probleemjongeren gaan werken op de kermis, die op 8 augustus begint bij Ahoy Rotterdam. De Amsterdamse kermisexploitant Frans Stuy huurt ze in om de orde te handhaven. Hij doet dat op verzoek van wethouder Dominic Schrijer.

Stuy maakte enkele jaren geleden van de nood een deugd, door de jongeren die op de kermis rondhingen een baantje aan te bieden. Schrijer ontmoette Stuy ongeveer een half jaar geleden en zag veel in zijn aanpak, zei hij dinsdag. Ahmed Aboutaleb, de huidige burgemeester van Rotterdam, regelde de afspraak. Hij leerde Stuy kennen tijdens zijn wethouderschap in Amsterdam.

Het initiatief past in de al lopende projecten voor Rotterdamse jongeren die de school voortijdig hebben verlaten. De stad kent al stadsstewards en sportstewards. De Rotterdamse voetbalclubs Excelsior, Sparta en Feyenoord horen de jongeren in om de stroom bezoekers en het verkeer in goede banen te leiden en om te zorgen voor veiligheid.

Het mes snijdt aan twee kanten, zegt Schrijer. De jongeren krijgen een opleiding met een diploma, verdienen geld en ze leren verantwoordelijkheid. Het levert de gemeente veel op, bijvoorbeeld in de strijd tegen jeugdwerkeloosheid. Het kermisinitiatief van Stuy kan daar mooi bij aanhaken, vindt de Rotterdamse wethouder.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.2 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 520.62
+ / - +0.22%