Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Single vrouw wil het liefst bezette man

14 AUG 2009

Vrijgezellen vrouwen vallen eerder op mannen die al een relatie hebben. Mannen maakt het niet uit of een vrouw single is of niet.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse sociaal psychologen Melissa Burkley en Jessica Parker van de Oklahoma State University. De resultaten zijn gepubliceerd in de Journal of Experimental Social Psychology.
De deelnemers kregen foto’s te zien van aantrekkelijke personen van het andere geslacht. Bij bepaalde foto’s werd gezegd dat diegene een relatie had. Deelnemers moesten aangeven hoe geïnteresseerd ze waren in een relatie met de personen op de foto. Negentig procent van de single vrouwen bleek interesse te hebben in mannen met een vaste partner en slechts 59 procent was geïnteresseerd in vrijgezelle mannen.


Volgens de onderzoekers bewijst deze opvallende uitkomst dat vrijgezelle vrouwen het liefst een man verleiden die niet bereikbaar voor hen is. Reden kan zijn dat vrouwen denken dat een man met een partner waarschijnlijk goede eigenschappen heeft en daarom al is ’voorgeselecteerd’ door een andere vrouw.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.5 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%