Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Diploma voor omgaan met dieren

30 SEP 2009 Arianne Mantel

HILVERSUM - Leerlingen op de basisscholen in ons land krijgen lessen in het omgaan met huisdieren, waarmee een dierendiploma kan worden behaald.

Noa (r) en Julia tonen trots hun dieren
Noa (r) en Julia tonen trots hun dieren
Foto: Bettina Traas

Na intensief theoretisch onderwijs en praktische opdrachten, wordt afgesloten met een heus examen. Dat maakt de Stichting 'Met dieren meer mens' vandaag bekend tijdens de overhandiging van de eerste gratis lespakketten. De bedoeling is dat het dierenexamen voortaan in groep 5, bij de leeftijd van 8 jaar, wordt afgenomen en even zwaar gaat wegen als bijvoorbeeld het verkeersexamen in groep 7 en 8.

Scholen blijken in de rij te staan voor de dierenlessen: één op de vijf basisscholen gaat er mee aan de slag in de aanloop naar dierendag. De verwachting van de stichting is dat het lespakket zal aanslaan bij meer dan de helft van de circa 7500 basisscholen. Secretaris Pascale Fuchs van de stichting: "Op deze manier doen kinderen serieus, maar ook speels kennis op. Ze leren op een verantwoorde manier omgaan met huisdieren. Bovendien blijkt uit onderzoek dat huisdieren een positief effect hebben op het welzijn van mensen en dus van kinderen. Scholen die de lesstof aanbieden, krijgen een keurmerk dat ze gecertificeerd zijn om het dierendiploma uit te reiken."

Via een theoriekaart leren de kinderen elke dag iets over huisdieren. Fuchs: "Dat een volwassen hond minstens vier keer per dag moet worden uitgelaten, katten moeten worden ingeënt tegen niesziekte of dat verlies van haren of veren 'in de rui' heet."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%