Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Suriname Jumboloos

25 NOV 2009 Ronald Veerman

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij Surinam Airways (SLM) gaat haar enige Boeing 747 verkopen en voortaan met een kleiner Airbus-toestel tussen Amsterdam en Paramaribo vliegen.De Surinaamse maatschappij gaat echter wel de frequentie tussen beide hoofdsteden opvoeren en zal voortaan vier in plaats van drie keer per week van en naar Schiphol gaan vliegen.

,,Onze jumbojet zal morgen voor de laatste keer Amsterdam aandoen en op Schiphol achterblijven. We zijn nu in onderhandeling met een koper”, aldus woordvoerder Westerbork, die niet uitsluit dat in de vakantieperiodes straks zelfs vijf keer per week naar Nederland gevlogen gaat worden.

Surinam Airways kocht haar geelwitte Boeing 747 in 2004 van KLM. De nieuwe Airbus 340, die met 317 stoelen bijna 140 passagiers minder vervoert, is afkomstig van Air France.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Suriname beschikt slechts over een handvol vliegtuigen en is in ons land vooral bekend van de vliegramp op Zanderij, waarbij in 1989 176 inzittenden omkwamen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.3 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%