Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Zestig slachtoffertjes Benno L. bekend

03 DEC 2009

DEN BOSCH - De recherche heeft tot dusver zestig meisjes geïdentificeerd die slachtoffer zijn geweest van ontuchtige handelingen door de Bossche zwemschoolhouder Benno L. De kinderen staan op in totaal 221 filmpjes en duizenden foto's die bij de verdachte in beslag zijn genomen. Namens in totaal 58 meisjes is aangifte gedaan tegen hem.

Benno L. in de rechtszaal.
Benno L. in de rechtszaal.
Foto: Chris Roodbeen

Justitie heeft dat donderdag gezegd over de stand van het onderzoek tijdens een zogenoemde pro-formazitting. Op materiaal dat heimelijk is gemaakt, staan verder enkele tientallen nog onbekende meisjes maar volgens justitie staan op die beelden geen strafbare handelingen. Het onderzoek nadert zijn voltooiing, verklaarde officier van justitie Maartje Gorter.

Justitie verdenkt Benno L. voorlopig van een enkele verkrachting en ontucht met tientallen zwemschoolleerlingen.

Een verzoek van advocaat Pieter van der Kruijs om de psycholoog en psychiater nu al hun gedragskundig onderzoek te laten afronden, wees de rechtbank af. De rechter agendeerde nieuwe tussentijdse zittingen op 11 februari en 9 maart en bepaalde dat het strafproces echt begint op 31 mei. De rechtbank trekt maximaal vijf dagen uit voor het proces.

Omdat er volgens de raadsman nog steeds geen bewijs is voor (pogingen tot) verkrachting door zijn cliënt vroeg hij opnieuw om opheffing van zijn voorarrest. De rechtbank oordeelde anders en verlengde de voorlopige hechtenis.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.73
+ / - +0.97%