Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Tientallen flitspalen verpakt

04 DEC 2009

Update 19:30 uur: Verspreid over heel Nederland blijken in de nacht van donderdag 3 december op vrijdag 4 december zo'n 250 flitspalen te zijn ingepakt door middel van dozen voorzien van cadeaupapier. Enkele plaatsen waar de ingepakte palen te bewonderen vielen, waren onder meer Eindhoven, Hilversum, Groningen en Amsterdam.

Verpakte flitspaal in Groningen
Verpakte flitspaal in Groningen
Foto: Martin Nuver
Ingepakte flitspalen op de N65 bij Oisterwijk.
Ingepakte flitspalen op de N65 bij Oisterwijk.
Foto: Persbureau van Eijndhoven
Foto: Niels Akkerman 112 Groningen

Het cadeaupapier op de dozen staat in het teken van Sinterklaas. Lokale politiekorpsen weten van niets. Ook een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten kan er niets over zeggen. „Je moet Pakjespiet bellen'”, aldus de zegsman. Het is onbekend hoeveel palen er zijn ingepakt, maar het gaat om zeker enkele tientallen.

Naar nu blijkt heeft Go Fast! in de nacht van donderdag op vrijdag 4 december 2009 met behulp van haar achterban ruim 250 flitspalen in heel Nederland voorzien van een kado verpakking. Go Fast! wilde hiermee haar reputatie als stoutste jongetje van de klas onderstrepen en de automobilist een dagje Go Fast! laten gaan.

"Het gesteggel in Den Haag houdt maar niet op. Nederland staat vol met flitspalen die de staatskas moeten spekken. De overheid komt bijna ieder jaar weer met een nieuw plan om het autorijden in Nederland duurder te maken. Tot op heden heeft geen van deze plannen een duidelijk effect gehad, aldus Go Fast!

Na weken van voorbereiding was het gisteren dus D-day. Met behulp van acteur Tygo Gernandt als Sinterklaas en een trouwe achterban werd de actie in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 december uitgevoerd.

Overigens hebben agenten de flitspalen inmiddels allemaal weer 'uitgepakt'.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
Weet u meer?
17.0 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%