Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Laura terug in Nederland

22 DEC 2009

RIJSWIJK - Het vliegtuig uit Curaçao waarin het 14-jarige zeilmeisje Laura Dekker zit, is dinsdagochtend aangekomen op luchthaven Schiphol. Ze wordt meteen verhoord door de politie die „heel veel van haar wil weten”, meldde een woordvoerder van de politie. De politie wil onder meer van haar weten wat haar reisroute naar Sint Maarten was en of ze samen met iemand reisde.

Foto: ANP

Laura Dekker kwam niet naar buiten in de aankomsthal waar ze verwacht werd. Ze werd via een andere route weggeleid naar een ruimte van de marechaussee. Hoe lang het verhoor gaat duren, is onduidelijk. Dat ligt volgens de woordvoerder aan de staat waarin Laura is. „Ze heeft lang in het vliegtuig gezeten.” De woordvoerder zei verder dat de vader van Laura ook op de luchthaven wordt verwacht.

Laura werd dit weekeinde door haar familie als vermist opgegeven. Zondagavond werd ze op Sint Maarten aangehouden. Hoe ze daar terechtkwam, is nog onduidelijk. Ze heeft volgens de marechaussee geen gebruik gemaakt van een Nederlandse luchthaven. De politie Utrecht en Bureau Jeugdzorg wachten Laura op als ze op Schiphol aankomt. De politie wil van haar weten wat haar bedoeling was en of ze hulp heeft gehad bij haar reis naar Sint Maarten. Na het gesprek met de politie wordt Laura overgedragen aan Bureau Jeugdzorg, waar ze onder toezicht staat.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.0 °C
WNW3
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%