Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Laura mag bij haar vader blijven

23 DEC 2009

UTRECHT - De 14-jarige Laura Dekker mag bij haar vader blijven wonen. Dat was woensdag de uitspraak van de kinderrechter in Utrecht.

Bureau Jeugdzorg had het verzoek ingediend om de jonge zeilster bij een zogeheten netwerkpleeggezin te plaatsen, nadat het meisje vorige week was weggelopen van huis en vervolgens in Sint Maarten was opgedoken. Dat verzoek is afgewezen op grond van 'de constructieve gesprekken die woensdagmiddag zijn gevoerd tussen Laura en haar vader en jeugdzorg', zo stelde de rechter.

„Er was sinds de uitspraak op 30 oktober sprake van miscommunicatie tussen Laura en jeugdzorg. Beide partijen hadden de uitspraak niet goed begrepen. Nu gaan alle partijen weer samenwerken aan het welzijn van Laura”, aldus de woordvoerster van de familie. Laura zelf was niet bij de uitspraak aanwezig, maar liet weten ontzettend blij te zijn dat ze bij haar vader blijft.

Ook jeugdzorg wil constructief aan een plan werken samen met Laura en haar vader Dick om uiteindelijk het meisje de zee op te krijgen. „Zij waren het vertrouwen kwijt. Maar wij hadden nooit de intentie om de zeilreis helemaal te schrappen. Er moet alleen wel aan alle voorwaarden worden voldaan”, aldus een woordvoerder.

Die voorwaarden zijn onder andere het oefenen van langere zeilreizen, het testen van een slaapritme en een EHBO-diploma halen. „Die voorwaarden waren eerder ook al gesteld, maar vervolgens is er niets concreet uitgekomen. Dat gaat nu wel gebeuren”, zo zegt de woordvoerster van de familie.

De rechter gaf in de uitspraak aan dat als de plannen toch niet uitgewerkt gaan worden, jeugdzorg een nieuw verzoek tot uithuisplaatsing kan indienen. De ondertoezichtstelling van het 'zeilmeisje' blijft de komende maanden wel gehandhaafd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.0 °C
WNW3
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%