Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Prinses Margarita bevallen van dochter

04 SEP 2008

DEN HAAG - Prinses Margarita de Bourbon de Parme, de dochter van prinses Irene, is woensdag in Amsterdam bevallen van een dochter: Julia Carolina Catharina. Dat heeft de particulier secretaris van prinses Irene, Mariétte Helmann, donderdag meegedeeld.

Prinses Margarita trouwde in mei van dit jaar met de jurist Tjalling ten Cate. Het paar woonde toen sinds ongeveer een jaar samen in Amsterdam. Prinses De prinses brengt haar opleiding interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in praktijk als zelfstandig werkzaam als adviseur op dit gebied. Tjalling ten Cate is sinds enige jaren jurist bij De Nederlandsche Bank.

De prinses was hiervoor getrouwd met Edwin de Roy van Zuydewijn, van wie ze in 2006 na een hoop rumoer officieel scheidde.

Prinses Margarita en Tjalling ten Cate zijn trots en intens dankbaar, zo laten ze weten. De baby is kerngezond en weegt 3325 gram. Tjalling ten Cate doet donderdag nog aangifte van de geboorte.

Hun huwelijk werd in het voorjaar alleen voor de wet en in kleine kring voltrokken. „ Zij hechten er sterk aan dat hun toekomstige gezinsleven buiten de publieke belangstelling blijft. Ze hopen van harte dat deze wens om in alle onbevangenheid en rust te leven, begrepen en gerespecteerd zal worden”, benadrukte Mariétte Helmann toen.

Dat de relatie serieus was, bleek op 1 februari in het Amsterdamse Carré, waar het stel in gezelschap van koningin Beatrix en prinses Margriet arriveerde om de verjaardagen van Margarita's tantes mee te vieren.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.39
+ / - -0.28%