Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Cafés dicht tegen rookverbod

10 OKT 2008

ETTEN-LEUR - Cafés in het Brabantse Etten-Leur zijn vrijdagavond een uur lang dicht geweest als protest tegen het rookverbod in de horeca. Tussen de 600 en 700 mensen waren volgens een woordvoerder van de kroegen op de Markt in Etten-Leur aanwezig bij de actie.

De cafés kampen sinds het rookverbod niet alleen met lagere bezoekersaantallen. Volgens de woordvoerder verdwijnt door het rookverbod ook de sociale functie. „Rokers voelen zich minder op hun gemak. Ik heb nu een bruiloft in mijn café en ik moet die mensen op de mooiste dag van hun leven verbieden te roken.”

Bij de actie van de cafés op en rondom de Markt spraken ondernemers, een lokaal politicus en zong Armand een anti-rookverbod-lied.

Volgens de woordvoerder gaat de mededeling van minister Ab Klink (Volksgezondheid), dat 95 procent van de horeca zich aan de nieuwe wet houdt, niet op voor de zogenaamde natte horeca. „Dat houdt maar 20 procent in van de totale horeca, maar in cafés wordt in veel gevallen nog gewoon gerookt.” Hij is van plan meer acties in Brabantse steden te houden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%