Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Gemeenteraad Zwolle tegen Herman Brood Experience

14 NOV 2008

ZWOLLE - Er komt geen subsidie voor de Herman Brood Experience, het cultureel centrum ter herinnering aan de Nederlandse rocklegende die in Zwolle werd geboren. Burgemeester en wethouders van Zwolle wilden wel, maar de gemeenteraad stemde vrijdag toch tegen.

Initiatiefnemer Ivo de Lange is er niet blij mee, maar hij wil zijn centrum volgend jaar toch gewoon openen.

„Ik had het niet verwacht, maar ik ben na alle perikelen rond het borstbeeld van Brood in de stad wel wat gewend”, zei De Lange vrijdagavond. Het beeld kreeg in augustus 2002 na een lange discussie een plek vóór jongerencentrum Hedon nadat de gemeente nadrukkelijk had gesteld geen beeld van de knuffeljunk in de binnenstad te wensen.

Het college van burgemeester en wethouders had De Lange voor de Experience een subsidie van 50.000 euro beloofd. Maar de raad bleek het daar vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling mee oneens. „Ik ga er nu eigen kapitaal in investeren”, zei De Lange.

In de binnenstad wordt onder meer het atelier van de schilder/rocker nagebouwd en er is uitgebreid aandacht voor verslavingszorg. „Sandra Brood gaat het atelier opzetten. We gaan gewoon in maart volgend jaar open.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%