Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vakantiegangers doelwit roofbendes

03 MEI 2010 Harrie Nijen Twilhaar

VALKENSWAARD - Terwijl vakantiegangers in bungalowparken tijdens de meivakantie op het terras of in het subtropische zwemparadijs plezier maken, roven georganiseerde bendes hun bungalow leeg.

De familie Middelink baalt als een stekker. Alle bezittingen van het gezin zijn weg na een inbraak in hun vakantiehuisje
De familie Middelink baalt als een stekker. Alle bezittingen van het gezin zijn weg na een inbraak in hun vakantiehuisje
Foto: John Claessens

Vakantiegangers worden door de grote bungalowparken gewaarschuwd om geen waardevolle spullen in de gehuurde huisjes achter te laten en extra alert te zijn. Ook autosleutels dienen niet voor criminelen grijpklaar te liggen.

Roofbendes plunderen op klaarlichte dag huisjes terwijl de bewoners zich in het zwembad of elders in het park vermaken.

In bungalowpark De Kempervennen van Center Parcs, nabij Valkenswaard, werd het huisje van de Amsterdamse familie Middelink vlak voor het weekeinde compleet leeggeroofd. Dat gebeurde op het moment dat het gezin in het activiteitencentrum van het park een kindervoorstelling bijwoonde. Teruggekomen bij de bungalow bleken dieven hun slag te hebben geslagen. „We zijn alles kwijt, zelfs onze auto, een BMW-3 serie. Daarnaast twee gsm’s, paspoorten, dvdspelers en zelfs spulletjes van onze kinderen”, treurt Marcel Middelink. „Gelukkig hadden we onze portefeuilles met geld en bankpasjes bij ons.”

Geschrokken

De directie van Center Parcs is enorm geschrokken van de brutale roof. Op de camerabeelden was te zien dat de auto gewoon de parkeerplaats werd afgereden. De inzittenden konden niet worden herkend. „We hebben dit nog nooit op deze manier meegemaakt”, zegt woordvoerder Monique Dekking van Center Parcs Nederland. „Er wordt wel eens gestolen op de parken, maar dan gaat het niet om zo’n schade. We betreuren dit enorm, maar staan ook machteloos.” Center Parcs heeft een bewakingsdienst die dag en nacht op het terrein surveilleert.

Vanwege de snelheid van de roof gaat het gezin Middelink ervan uit dat de criminelen dit vaker zullen doen. „Dit hadden ze goed voorbereid”, zegt Marcel. „De auto is allang de grens over.”

Het gezin Middelink heeft intussen een flinke kater overgehouden. „We hadden een reis naar Portugal geboekt, maar door de aswolk hebben we onze plannen noodgedwongen moeten omgooien. En nu dit ook nog”, zegt Anita Middelink. „Wij willen vakantiegangers waarschuwen. Zoiets verwacht je niet.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.22
+ / - -0.08%