Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kamer terug om steun aan Spanje

10 JUL 2012

DEN HAAG - De financieel specialisten van de Tweede Kamer komen donderdag terug van reces om de miljardensteun aan Spanje te bespreken. Dat is op verzoek van de PVV.

„Het is een schande dat dit kabinet de Nederlandse belastingbetaler trakteert op miljarden aan belastingverhogingen terwijl het tegelijkertijd met miljarden strooit richting Spanje”, motiveerde partijleider Geert Wilders zijn oproep.

Een meerderheid van de partijen stemde in met het voorstel van de PVV om zo snel mogelijk terug te keren van reces om de kwestie te bespreken. De Kamer is sinds vrijdag met reces. Veel Kamerleden zijn nog niet op vakantie, omdat ze eerst nog werkbezoeken en overleggen hebben ingepland.

Mochten er donderdag tijdens het debat moties worden ingediend, dan zou er een plenaire vergadering kunnen volgen. Daar moeten dan wel minimaal 30 Kamerleden mee instemmen. Een plenaire vergadering kan alleen beginnen als minimaal 76 Kamerleden aanwezig zijn.

De eurolanden sloten in de nacht van maandag op dinsdag een politiek akkoord over de voorwaarden waaronder de in nood verkerende Spaanse bankensector eind juli 30 miljard euro kan verwachten. Minister Jan Kees de Jager van Financiën liet al weten dat hij de Kamer zo snel mogelijk om toestemming wil vragen. De Jager zegde toe nog voor het overleg een brief naar de Kamer te sturen met meer informatie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%