Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Failliete Rochdale-baas rijdt Bentley

02 AUG 2012 Bart Mos

ALTEA (SPANJE) - Hubert Möllenkamp, de van miljoenenfraude verdachte ex-topman van woningstichting Rochdale, rijdt in Spanje vrolijk rond in een Bentley met een prijskaartje van een kwart miljoen euro. En dat terwijl de Belastingdienst, justitie en zijn voormalige werkgever beslag dachten te hebben gelegd op al zijn bezittingen.

De Bentley Continental GT is volgens ingewijden enkele jaren geleden gekocht bij een dealer in Valencia, waarbij contant werd afgerekend. Sindsdien zou de wagen voor de autoriteiten verborgen zijn gehouden bij familie in Frankrijk, waar ook nog een Ferrari is ondergebracht.

Möllenkamp werd drie jaar geleden door Rochdale op staande voet ontslagen nadat De Telegraaf had bericht over diens gesjoemel bij omvangrijke vastgoedtransacties van de Amsterdamse woningstichting. Kort hierna startte het openbaar ministerie een strafrechtelijk onderzoek naar de praktijken van de topman, die zich liet rondrijden in een exclusieve Maserati. Begin dit jaar besloot het OM hem, zijn echtgenote en vier zakenpartners te vervolgen voor verduistering.

Lees meer in De Telegraaf van donderdag.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
N2
Beurs AEX
AEX 521.65
+ / - -0.11%