Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Miljoenenclaim tegen politie

05 AUG 2012

Alphen aan den Rijn - Veertig nabestaanden en slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn gaan de politie Hollands Midden aansprakelijk stellen voor fouten die mogelijk zijn gemaakt. Dat heeft advocaat John Beer van advocatenkantoor Beer Advocaten zondag laten weten. „De politie heeft een wapenvergunning verleend aan een psychiatrisch patiënt. Daar kunnen ze aansprakelijk voor gesteld worden”, aldus Beer.

Bloemen en kaarsen voor de slachtoffers die omkwamen bij de schietpartij in Alphen aan den Rijn
Bloemen en kaarsen voor de slachtoffers die omkwamen bij de schietpartij in Alphen aan den Rijn
Foto: ANP

Letselschadejurist Orlando Kadir, die namens de nabestaanden en slachtoffers optreedt, zegt dat er maanden met de politie is gesproken en naar een oplossing is gezocht om het samen op te lossen. „Maar dat is helaas niet gelukt, daarom is aansprakelijk stellen de enige oplossing.”

Tristan van der Vlis schoot vorig jaar april zes mensen dood in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn en pleegde daarna zelfmoord. Van der Vlis was onder behandeling geweest bij een psychiater, maar kon toch meerdere wapens bezitten. Beer gaat de komende tijd verder spreken met zijn cliënten en de politie. Daarna wordt mogelijk een civiele aansprakelijkheidsprocedure gestart, aldus de advocaat.

Beer wil geen bedragen noemen waaruit de schadeclaim gaat bestaan. De NOS spreekt van „mogelijk tientallen miljoenen”, maar volgens Beer is dat veel te voorbarig. Kadir is minder voorzichtig: „We praten over een aanzienlijke claim. Onze eerste schatting is tussen de 18 miljoen en 33 miljoen euro.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%