Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Webwinkel met Wilders-prullaria

11 SEP 2012

Het biljet van honderd gulden, waarop het hoofd van PVV-leider Geert Wilders prijkt, was nog maar het begin. Aanhangers en voorstanders van de blonde lijsttrekker kunnen veel meer Wilders-spullen krijgen.

Beeldend kunstenaars hebben de Wilders Web Winkel opgezet. Zo proberen ze het gat wat door de weggevallen subsisie is ontstaan, een beetje te dichten. In de online shop zijn buttons te vinden, een dekbedovertrek en een spelletje 'Mens, doe eens normaal', om de verkiezingsavond door te komen.

Piñata-meeuw

De kunstenaars willen verbroedering tussen pro- en anti-Wildersgroepen. Allochtone buren zijn te verwelkomen met een WIlders-deurmat - en de PVV-meeuw kan op feestjes als piñata gebruikt worden, zo klinkt het.

Muze

Volgens een van de initiatiefnemers, Tabo Goudswaard, is Wilders de uitgewezen inspiratiebron voor hun kunst: Tegenover NRC Handelsblad zegt hij: “Wilders is onze muze. Het is een inspirerend mens door wat hij zegt en hoe hij eruit ziet. Voor of tegen Wilders, dat maakt niet uit: als het verkoopt, dan bieden wij het aan."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.4 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%