Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Rutte: we letten op stapeling bezuinigingen

20 SEP 2011

DEN HAAG - Premier Mark Rutte benadrukt dat het kabinet „heel scherp” zal letten op situaties bij gezinnen waar volgend jaar meerdere bezuinigingen samenvallen. Het kabinet zal daar volgens hem bij het uitwerken van de voorstellen aandacht voor hebben.

Premier Mark Rutte
Premier Mark Rutte
Foto: WFA DIRK HOL

Rutte zegt dat in een dinsdag via YouTube verspreid filmpje waarin hij antwoord geeft op vragen van twitteraars. Maandag was er in Den Haag nog een grote demonstratie van verscheidene organisaties die protesteerden tegen „de stapeling” van bezuinigingen in vooral zorg en sociale zekerheid.

Volgens Rutte hebben gemeenten 100 miljoen euro extra beschikbaar om juist deze mensen bij te staan. De premier beloofde dat het kabinet bij de bezuinigingen en hervormingen „maximale evenwichtigheid” nastreeft zodat iedereen zo goed mogelijk kan meekomen in de samenleving. Er zijn tienduizend gezinnen met een laag inkomen die er volgend jaar meer dan 5 procent op achteruit gaan.

Van de negen hervormingen die mensen met een laag inkomen rechtstreeks raken, moeten er volgens Rutte komend jaar nog zeven door het kabinet worden uitgewerkt. „Dat proberen we zo te doen dat er maximaal voorkomen wordt dat er gestapeld wordt.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%