Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Zeer grote brand in loods met aardappelen

08 OKT 2011

Venray - Een grote uitslaande brand heeft zaterdag een loods met 6000 ton aardappelen aan de Metaalweg in Venray verwoest. Het brandende dak stortte in en kwam op de aardappelen terecht, zodat deze niet meer voor consumptie geschikt zijn. Dat liet de brandweer weten.

Foto: RoyArts (Twitter http://yfrog.com/ocmqdj)

Twee brandweerlieden zijn gewond geraakt toen de brandweerwagen waarin ze zaten kantelde. Dat gebeurde onderweg van de kazerne naar de vuurzee, op de N277. De brandweermannen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brand in het gebouw op een bedrijventerrein in de Limburgse gemeente brak rond 11 uur uit. De brandweer bestreed het vuur met groot materieel. Rond half drie werd het sein brand meester gegeven.

De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Als gevolg daarvan sloot de politie enige tijd de afrit Venray Noord van de A73 af. De afrit is inmiddels weer open. Er kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij.

Een nabijgelegen transformatorhuisje raakte zwaar gehavend. Enexis zal dit huisje vervangen. Dat kan zaterdag wel voor een stroomonderbreking op een deel van het bedrijventerrein zorgen, aldus de brandweer.

Het nablussen neemt nog enkele uren in beslag. De brandweer zal het pand ook de komende dagen in de gaten blijven houden. Vervuild bluswater kleurt sloten in de omgeving zwart. Het waterschap Peel en Maasvallei heeft watermonsters genomen en probeert samen met de gemeente verdere vervuiling te voorkomen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.18
+ / - -0.32%