Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Louis Vuitton portemonnee valt na jaar uit elkaar

26 OKT 2011 Rob Hammink

AMSTERDAM - De goudhandelaar en aanstormend accountant Clenn Cheung dreigde weer een jaar ouder te worden. Als connaisseur van mooie spullen wilde hij zichzelf verwennen met een goed en degelijk cadeau op het juiste niveau. Na veel wikken en wegen viel het getrainde oog op de felbegeerde Louis Vuitton portemonnee, een Multiple Damier. Voor 260 euro was hij de eigenaar. Een stevig bedrag, maar daar heb je ook wat voor. „Ik dacht er jarenlang plezier van te hebben. Het exclusieve Franse merk staat voor kwaliteit, duurzaamheid en stijl.”

De peperdure portemonnee viel na een jaar al uit elkaar.
De peperdure portemonnee viel na een jaar al uit elkaar.
Foto: Ronald Bakker

Met de stijl zat het wel goed. Maar: „Na een jaar gingen de stiksels loszitten.” Uit zijn broekzak tovert de 25-jarige man zijn goed gevulde Timberland portemonnee. „Al twaalf jaar en nog geen spoor van slijtage. En weet je waar ik achter kwam? Die Louis Vuitton is volgens mij van plastic! Dan had ik net zo goed een dubieus exemplaar op de markt in Bangkok kunnen kopen.”

De boosheid en verbazing werden nog groter toen Cheung zich meldde bij de LV-winkel in de Bijenkorf. Een welwillende manager hoorde het verhaal aan en stelde dat de hooggeëerde klant er natuurlijk niet te veel geld in moest stoppen. De portemonnee werd voor nader onderzoek ingenomen. Toen de hooggeërde klant een paar weken later terugkwam voor de uitslag, was de deceptie groot. „Niet alleen moest ik er niet zo veel geld indoen, maar ik had het ding nooit in m’n broekzak mogen dragen. Waar moet je als man dan je portemonnee dragen? In een handtasje? Ik heb het vod toen maar door de zaak gegooid. Ik was woedend.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.0 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 517.03
+ / - +0.12%