Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Cohen: Rutte schijnheilig

16 DEC 2011

Job Cohen heeft kritisch gereageerd op de procedure rondom de benoeming van minister Donner als vicepresident van de Raad van State. „Dit was een dramatische procedure.”

Foto: anp

„Maandenlang was heel Nederland ervan overtuigd dat Donner zou worden voorgedragen. Alleen de premier ontkende in alle toonaarden dat het een gelopen race zou zijn. Sterker nog, er zou een open procedure volgen. Met de benoeming van Donner blijkt dat allemaal schijn te zijn geweest. Het optreden van de premier moet dan ook als schijnheilig gekarakteriseerd worden.”

De PvdA-leider vindt daarnaast dat de benoeming van een minister tot vicepresident geen goede keuze is. „Donner gaat straks adviseren over voorstellen die hij zelf als minister heeft gedaan, hij gaat zijn eigen vlees keuren. Door dit proces zo slecht te managen en door een eigen minister te benoemen heeft de premier schade toegebracht aan het instituut van de Raad van State. Daar zit niemand op te wachten. Wij betreuren het daarnaast zeer dat de opvatting van een groot deel van de Kamer is genegeerd.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%