Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Dirk wint eerste Hoofddoekprijs

21 FEB 2009

AMSTERDAM - Het bedrijf Dirk van den Broek heeft zaterdag in Amsterdam de eerste Hoofddoekprijs gekregen. Dat meldde organisator Roemer van Oordt. De supermarktketen kreeg de prijs omdat het bedrijf zich het afgelopen jaar verdienstelijk heeft gemaakt voor de maatschappelijke acceptatie van de hoofddoek op de werkvloer.

De prijs werd uitgereikt tijdens een conferentie over eerlijke kansen op de arbeidsmarkt voor vrouwen met een hoofddoek. Organisator van de conferentie, in de Al Kabirmoskee in Amsterdam-Oost, was de Poldermoslima Hoofddoekbrigade, die strijdt tegen discriminatie van vrouwen met een hoofddoek op de werkvloer.

In aanwezigheid van onder anderen FNV-voorzitter Agnes Jongerius en oud-voorman van het CNV Doekle Terpstra hielden de deelnemers zaterdag ook een „kritische discussie” over hoofddoekdiscriminatie. De organisatoren hopen uiteindelijk tot een convenant te komen waarin gelijke behandeling van mensen met en zonder hoofddoek is vastgelegd.

Volgens initiatiefneemster Nora el Jebli moeten vrouwen die een hoofddoek dragen niet in een slachtofferrol kruipen. Een ongelijke behandeling hoeven ze niet langer te accepteren, zei El Jebli.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%