Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nederlandse man is gelukkig en geeft zich een 7,5

27 FEB 2009 Van onze correspondent

De Nederlandse man staat gelukkig in het leven. Hij honoreert zijn 'geluksrapport' met een 7,5. Ook blijken mannen met een relatie gelukkiger dan vrijgezellen, al stellen ze wel als voorwaarde dat ze vrij moeten worden gelaten.

Een relatie, vrijheid en geld zijn de voornaamste pijlers in de geluksbeleving van de Nederlandse man. Dat wordt duidelijk uit onderzoek in opdracht van Discovery Channel, dat zichzelf als mannenzender profileert.

Maar liefst 90 procent van de Nederlandse mannen is gelukkig in de liefde. Twee derde zegt zelfs dat de partner alles voor hem betekent, al staat onafhankelijkheid centraal in de relatie. Vrijheid wordt gezien als het belangrijkste element voor het persoonlijke geluksgevoel. Nog belangrijker dan vrienden of kinderen. Van de singles verwacht driekwart gelukkiger te zijn wanneer ze wel een relatie zouden hebben. Mannen met een relatie geven zichzelf een 8 op de geluksschaal, singlemannen een 7.

Meer dan de helft van de mannen stelt niet zonder geld te kunnen. Een financiële meevaller maakt gelukkiger dan goede seks, zo toont het onderzoek aan. De huidige kredietcrisis speelt vooralsnog geen rol bij de geluksbeleving. Bijna driekwart van de mannen geeft net zoveel uit als voor de economische crash.

Seks, eten en sporten zijn de populairste bezigheden voor mannen om zich beter te voelen. In tegenstelling tot vrouwen komt winkelen pas op de vierde plaats. Drank vinden mannen lekker, maar zeggen het niet nodig te hebben om gelukkig te zijn. Een derde van de mannen sport graag, 95 procent kijkt graag televisie, maar alleen als ze niets anders te doen hebben. 7,5

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%